“RE load.start.play” exhibition at Art Hub Bucharest

MATER exhibition @ ARTHOL Bucharest
April 9, 2018
Catalina Codreanu and Carmen Belean in Forbes Life Romania
July 10, 2018
MATER exhibition @ ARTHOL Bucharest
April 9, 2018
Catalina Codreanu and Carmen Belean in Forbes Life Romania
July 10, 2018

“RE load.start.play” exhibition at Art Hub Bucharest

 

ARTHUB Bucharest inaugurează noul centru artistic cu expoziția RE load.start.play

Vineri, 15 iunie 2018, începând cu ora 20:00, ARTHUB Bucharest inaugurează noul sediu din strada Theodor Aman nr.38 prin expoziția RE load.start.play cu participarea artistică a întregului colectiv.

Expoziția, deosebit de densă, durează doar 24 de ore și reunește printr-un efort integrator 24 de artiste și artiști membri rezidenți, membri prin corespondență și câțiva dintre artiștii cu care ARTHUB a colaborat de-a lungul celor cinci ani de la înființare: Elena Andrei, Anca Boeriu, Angela Bontaș, Buzu (Ana Andronic), Cătălina Codreanu, Liviu Coman, Corni (Cornelia Popa), Adriana Gidea, Gospo (Cătălin Gospodin), Cristina Iacob, Adrian Laie, Tudor Lüba, Alex Miclos, Lumi Mihai, Daniel Munteanu, Maia Ștefana Oprea, Mir (Vlad Răducă), Irina Petreanu, Nona Șerbănescu, Anamaria Tudor, Samir Vancica, Alexandru Wams; curatoare Nona Șerbănescu, asistenți curator: Sorina Dărăbanțiu și Alexandru Wams; reproduceri și foto: Petre Fall; grafică: Anamaria Tudor.

Sub semnul noilor începuturi, curatoarea expoziției propune o selecție de pictură,desen, gravură, artă video. Demersul curatorial al Nonei Șerbănescu sondează în profunzime întreaga operă a artiștilor vizați, în căutarea capetelor de serie: acele lucrări ce preced sau inițiază cicluri și etape artistice, lucrări (sau serii de lucrări) care reprezintă schimbări de macaz, inovații, noi direcții de cercetare sau lucrări ce conțin intrinsec tema începutului: Caut ”începutul” din artă. Acel punct când ideea se transformă din eter în materie. Atunci când pentru prima dată un gând ia o formă în plan fizic. Acel impuls creator unic. Prima manifestare. Aceea ce creează premisele unor reluări (repetitive până la manierism) sau consumarea, prăbușirea în sine a direcției de lucru. Uneori aceste prime lucrări epuizează ideea, fiind și ultimele din seria lor. Alteori o vor ține la dospit pentru ani până la o reluare ulterioară. În cele mai multe cazuri însă, lasă loc unor noi căutări și explorări ale temei, spre înțelegeri în profunzime și un plus de subtilitate. Rețete nu există, scenariile diferă de la o personalitate artistică la alta dar fiecare artist sau artistă își știe lucrările de început de etapă.

La parterul noului sediu ARTHUB vor funcționa galeriile de artă Elevator Emergent și GFN (Galeria fără nume) iar la etajele superioare, atelierele de creație ale colectivului ARTHUB. Și în noul spațiu va continua tradiția organizării de evenimente culturale din sfera artelor vizuale și performative. De asemenea, programele educative ale organizației vor face parte din oferta culturală permanentă a noului centru cultural.

ARTHUB Bucharest este un proiect inițiat în 2013 sub egida Asociației pentru Promovarea Artelor Contemporane, devenind cu timpul o platformă pentru dezvoltarea unei veritabile comunități artistice. În acest moment ARTHUB Bucharest reprezintă o comunitate autogestionată de peste douăzeci de artiști dintre care paisprezece dețin ateliere în strada Th. Aman.